Over mij

‘Tijd voor Spel’ is ontstaan uit mijn passie voor spel. Spel is het mooiste dat er is én dat maakt het meteen mijn missie om anderen daar in mee te nemen en ouders en kinderen op een natuurlijke manier te helpen.

Eerst even voorstellen

Ik ben Eva Commeren, 28 jaar oud en woonachtig in Dongen.
Ik groeide ook op in Dongen, waar ik als kind veel buiten speelde in de vele speeltuintjes, maar ook juist daarbuiten. Klimmen in dé klimboom, stiekem over de sloot springen naar het maïsveld, spoorzoekertje en straathockey met de kinderen uit de buurt.

Het contact maken met kinderen is mij altijd als iets vanzelfsprekends af gegaan. De keuze voor de opleiding Pedagogiek was dan ook logisch.
Het spelen heb ik hier weer terug gevonden.
Mijn innerlijke kind vond ik terug tijdens de opleiding Spelagogiek, waar ik van spelen mijn ‘vak’ maakte. Dit kwam al tot uiting in mijn werk in de kinderopvang, maar nog veel meer toen ik na de opleiding aan het werk mocht op ODC de Zandoogjes van Amarant.

Met veel plezier werk ik hier nog steeds, waar ik kinderen met een beperking begeleid op het gebied van spel. Dit stimuleert gelijk ook de andere ontwikkelingsgebieden. Het hele systeem om het kind heen neem ik daarin ook mee: het creëren van een uitdagende en stimulerende spelomgeving, begeleiden en coachen van mijn collega’s op de groep en natuurlijk ook het begeleiden van ouders.

In augustus 2019 ben ik ‘Tijd voor Spel’ gestart, om met spel als basis nog meer kinderen en gezinnen te helpen ontwikkelen en samen te groeien.
Ook ben ik samenwerkingen gestart met twee Kindertherapie praktijken. Kinderen komen zo met een doorverwijzing via jeugdzorg en de praktijken ook bij mij terecht. Ik werk met veel (speel)plezier samen met praktijk Omgaan in Dongen en BeleefRijk in Breda.

Ik ben zelf ook nog niet klaar met leren en groeien en zoek daarom steeds weer de verdieping op.
Zo heb ik mij recent ondergedompeld in de wereld van geboortepatronen,
met de cursus Geboorte in Kaart.
Zo kijk ik met je terug naar de start van je kind, of van jouzelf, om te zien waar gedrag vandaan komt. Gedrag weerspiegelt namelijk altijd een behoefte.
Met deze verdieping kan ik kinderen en ouders nog beter helpen. Onderzoeken, spelen en groeien!

Heb je vragen voor of over mij en mijn werk, laat het me weten.

Ik spreek je graag,
Speel ze!

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken?